puuurpodiumzelfbouwamsterdamnieuwwestTEXT

 

 

puuur podium – collectieve zelfbouw CPO, amsterdam nieuw west

 

 

Podium Amsterdam ligt aan de rand van stadsdeel Nieuw-West. Eigenlijk midden tussen het chique Zuid, het dynamische West en het groene en multiculturele Nieuw-West. In een buurt waar je je prima kunt vermaken en waar alles wat je nodig hebt is te vinden.
Zestig jaar geleden kwamen de eerste bewoners vanuit de provincie en de Amsterdamse binnenstad naar de Westelijke Tuinsteden. Aangetrokken door licht, lucht en ruimte roemden deze pioniers hun nieuwe woonwijk en hun – voor die tijd – ruime huizen. De naam is nu Nieuw-West, de woningen zijn van deze tijd, maar het gedachtegoed van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren, die dit stukje stad ontwierp, is gebleven. Nieuw-West staat nog steeds voor licht, lucht en ruimte. Het is een van de groenste stadsdelen van Amsterdam. Een stadsdeel waar je zowel de dorpse rust als de stedelijke drukte vindt.
Het plan gaat uit van een woningverkaveling over beide kavels. met in totaal 66 woningen. In de plint zijn grondgebieden woningen en winkelruiten  voorzien. Het parkeren gebeurt inpandig, in een halfverdiepte parkeerkelder.

 

woningbouw, zelfbouw, 2013
grootte: 66 woningen
plaats: Amsterdam Nieuw-West
Opdrachtgever: zelfbouw
Johan Jongkindstraat

Project-pics