cruquiuskopblokTEXT

 

 

 

 

CRUQUIUSWERF KOPBLOK_ DE PAREL

 

Kopblok De Parel grenst tegen nieuwbouw project CruquiusWerf, Cruquiuseiland , Oostelijk Havengebied, Amsterdam Oost.

 

Het Cruquiusgebied transformeert in rap tempo van industrieterrein in woon- en werkgebied. Op het laatste schiereiland van het Oostelijk Havengebied in Amsterdam Oost worden 12 woonblokken gebouwd in het plan CruquiusWerf van AM Wonen.

Tegen dit ensemble aan heeft Atelier PUUUR een markant woonblok ontworpen met koop penthouses in top segment, luxe huur appartementen en een werkruimte op de beganegrond. Het gebouw omvat 10 luxe woningen van 90-165m2 gbo en 190m2 BOG en heeft een inpandige gezamenlijke fietsenstalling. Het blok staat aan de kade van het plangebied en vormt een markant hoekpunt aan het water. De hoek wordt gemarkeerd door een groot overhellend bouwvolume met riante inpandige terrassen. Het gebied wordt gekenmerkt door bakstenen bouwblokken, naar het water uitwaaierend verspreid, in een parkachtige, groene setting.

Het Cruquiuseiland wordt een dynamisch woonwerkgebied met naast horeca gelegenheden en een hotel in totaal 3.000 nieuw te realiseren woningen, waarbij de realatie met het water centraal staat.
In 2011 is de transformatie van het eiland gestart en naar verwachting zal de bouw in 2030 volledig zijn afgerond.

 

Het Kopblok _ De Parel wordt tegen één van de 12 blokken aangebouwd, binnen het stedenbouwkundige ensemble CruquiusWerf.

 

Ontwikkeling:
koopwoningen: 8 appartementen 90m2 gbo,  2  penthouses 165m2
gebouwgrootte: 1.840m2 BVO
Oplevering: eind 2020

 

 

 

Project-pics