serpentinehoofddorpTEXT

 

 

 

 

Blok30 Serpentine  _ HYDEPARK HOOFDDORP

 

 

 

Het gebouwcomplex ligt in het nieuwe plangebied Hyde Park, welke gekenmerkt wordt door gesloten bouwblokken die opengewerkt zijn ten behoeve van goede zonlicht toetreding van de woningen naar stedenbouwkundig ontwerp van MVRDV. Deze zogeheten suncuts snijden onder een bepaalde hoek vanuit het zuiden de blokken door waardoor veelvormige volumes worden gecreëerd. Seperpentine ligt als een poortwachter op een goed zichtbare, markante locatie van het plangebied.

Het bouwblok vormt een stoer, helder bouwvolume, gelegen tegenover het treinstation en kijkt uit over het HydePark gebied en de doorgaande weg.’ Het complex huisvest een verscheidenheid aan 2-Kamer -/ en 3-Kamer huurappartementen, compacte lofts en maisonnettes aan de straat.

Daarnaast zijn een aantal extra functies opgenomen, die aansluiten bij de leefstijl van jong professionals en actieve stedelingen zoals gedeelde ruimten in de vorm van gezamenlijke dakterrassen, een fitnessruimte, gezoamenlijke woonkamer en een wasruimte. Het gebouw is meer dan enkel een apartementenblok, het is een complex met een nieuwe, moderne manier van woonbeleving. Een plek waar je kunt wonen, werken, ontspannen en sporten.

 

 

woningbouw, 2018-2020
grootte: 12.000m2 BVO, 132 woningen + inpandig parkeren, vrije sector huur
plaats: Hoofddorp, Hydepark
opdrachtgever: AM Wonen

Project-pics