POPPENHUIS’ WERELD

18 november 2016 // by Furkan Kose

POPPENHUIS’ WERELD

11/2016

Ontworpen voor het project ‘Doll’s House’: architecten voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Een initiatief om aandacht te vragen voor kinderen met de zeer ernstige energiestofwisselingsziekte.

20 architecten werden gevraagd een poppenhuis te ontwerpen en te bouwen. Deze bijzondere poppenhuizen zullen vanaf eind maart 2017 door Nederland tentoongesteld worden en medio 2017 worden geveild. Ook zal er een boek uitgebracht worden over dit initiatief en alle poppenhuizen. De opbrengsten komen ten goede aan Energy4all en Stofwisselkracht. Via hen zal onderzoek naar energiestofwisselingsziektes worden ondersteund.

De atelier PUUUR bijdrage ‘POPPENHUIS’ WERELD’ is meer dan alleen een poppenhuis. Het is een ruimtelijk spel voor kinderen waarbij zij telkens opnieuw uitgedaagd en geprikkeld worden in hun fantasie. De elementen kunnen op oneindig verschillende manieren geschakeld worden en elke keer zal er weer een andere fantasie wereld ontstaan, een dorp, een straat, een huis, een toren, een trein, een draak, een slang, een schorpioen…

 

 

Volg het Doll’s House project op facebook.com/d0llsh0use/

Model uitgevoerd door Studio KU+ www.studiokuplus.comProject-pics

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Comments are closed.