ATELIER PUUUR OPGENOMEN IN HET GROOT GEDENKBOEK 2016

17 November 2016 // by Furkan Kose

 

ATELIER PUUUR OPGENOMEN IN HET GROOT GEDENKBOEK 2016

10-2016

Verheugd delen wij u mee dat Atelier PUUUR is opgenomen in Het Groot Gedenkboek met twee bijzondere projecten. Projecten die inspelen op toekomstperspectieven en huidige uitdagingen voor de uitvaartwereld.

O.a. het islamitisch uitvaartpaviljoen [winnaar Gouden Piramide 2014, nominatie Amsterdamse Architectuur Prijs 2013] wordt besproken in een uitgebreid interview over islamitisch begraven in Nederland.

Het paviljoen is te bezoeken op De Nieuwe Ooster Begraafplaats in Amsterdam.

Uit het voorwoord:

HOE GEDENKEN WIJ?
NIETS BLIJFT WAT HET IS

”Nederland gedenkt nu compleet anders dan een eeuw geleden. Het rituele landschap van geboren worden, sterven, herdenken en herinneren van dierbaren zal na ons, pakweg over honderd jaar weer verrassend anders zijn. […] Niets blijft wat het is, in ons hoofd, in ons land. Het vertrouwde Hollandse stadsdecor en groene platteland evolueren razendsnel mee. Hoe? Hierover gaat dit boek.

Een compact team van experts boog zich over de bondige vraag: hoe herdenken we?
Ze deed daarvoor onderzoek, bezocht locaties, hield interviews, maakte tentoonstellingen met funeraire professionals en met onbevangen studenten ruimtelijke ordening. In dit boek wordt op caleidoscopische wijze het rituele landschap in Nederland en ook daarbuiten in beeld gebracht.”

‘Het Groot Gedenkboek. Gedenkplaatsen toen, nu, straks. Zoektocht door het ritueel landschap’ is onlangs uitgebracht en hier te bestellen:Project-pics

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Comments are closed.