ronaldmcdonaldcentreTEXT

 

 

 

Het Ronald McDonald Centre Only Friends AMSTERDAM-WEST

 

Het Ronald McDonald Centre Only Friends in Amsterdam Noord is onderwerp van de elfde BNA jonge Architectenprijsvraag. Het gaat om een sport- en spelcentrum voor kinderen met een beperking [geestelijk of lichamelijk] op het voormalige terrein van Sportpark de Weeren 1. Een transparante, multifunctionele en sociale plek waar het welzijn van het kind voorop staat.
Het onderwerp vormt een tribune gebouw waarvandaan de, aan weerskanten van het gebouw gelegen, sportvelden te overzien zijn, Naast een aantal buiten- en binnen zwembaden is ook een speeltiun, een trimbaan en een atletiekbaan aanwezig. Centraal thema van het gebouw is zo veel mogelijk ovezicht bieden aan de begeleiders en ouders op de sportende kinderen. Grote gevelopeningen functioneren als binnentribunes en uitkijk plekken. Het gebouw is in de langsrichting van de Ringweg geplaatst zodat het gebouw een markante markering langs deze autoweg kan vormen.

 

utiliteitsbouw, sportcomplex prijsvraag 2005 -
grootte: 10.000m2
plaats: Amsterdam-Noord,
opdrachtgever: BNA Jonge Architecten Prijsvraag

Project-pics