blok6dekeyTEXT

 

 

 

 

BLOK6 woontoren August Allebéplein _ Amsterdam West

 

Hoogbouw; duurzame woontoren [65m] voor woonstarters, sociale huur studio’s

 

Het hoogbouw complex ligt in het nieuwe plangebied welke bestaat uit strokenbouw aan hoven. Dit deel van Amsterdam is volop in ontwikkeling en wordt gekenmerkt door betaalbare woningen in bestaande- en nieuwbouw.

De toren Blok 6 staat als een poortwachter op een goed zichtbare, markante hoek locatie van het plangebied. Een stoer, helder bouwvolume kijkt uit over het gebied, het station Lelylaan en de doorgaande weg en is daarmee het visitekaartje voor het nieuwe plangebied aan deze zijde. Door de aanwezigheid van het spoor en de wegen is rondom de toren een geluidbelasting aanwezig op de gevels.

Het complex huisvest een verscheidenheid aan compacte woningtypen, zoals 28-45m2 studio’s, grondgebonden studio’s en/of werk units, 1-/ en 2-Kamer appartementen, maisonnette studio’s met dakterras en een gemeenschappelijke ruimte aan de straat.

Daarnaast zijn een aantal extra functies opgenomen, die aansluiten bij de leefstijl van jong professionals en actieve stedelingen. Bijvoorbeeld een gezamenlijke woonkamer met café/ bar gelegenheid waar ontspannen kan worden en ontmoetingen kunnen plaatsvinden. Aan de parkzijde zijn een aantal 4m hoge units aan de straat waar werkplekken / vergaderruimten/ presentatieruimten gehuurd kunnen worden. Ook zou hier prima een fitnesruimte en filmzaaltje gesitueerd kunnen worden tbv de bewoners van BLOK6.
Verder is voorzien in een ruimte voor gedeelde electrische scooters, er zijn ruime fietsenstallingsmogelijkheden en op de verdiepingen plek voor gedeelde wasmachines. Het gebouw is meer dan enkel een appartementenblok, het is een complex met een nieuwe manier van woonbeleving. Een plek waar je kunt wonen, werken, ontspannen en sporten!

Opdrachtgever: Woonstichting De Key, Amsterdam
woningen: 188 studio sociale huur appartementen, 6 woon/werk studio maisonnettes beganegrond
programma: gemeenschappelijke woonkamer, wasruimte, fietsenstalling
locatie: Postjesweg, August Allebéplein
gebouwgrootte: 10.200m2 BVO
Fase: schetsontwerp 02-2018

Project-pics